De waarde van kwaliteit in opleiden

Wat maakt onze opleidingen Excellence?

Dit artikel verscheen in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching.

CC Excellence is in 2009 opgericht met het verlangen om leiders te bekwamen in het coachen en begeleiden van anderen. We zijn de afgelopen jaren verrast door het aantal mensen dat zeer gemotiveerd is om deel te nemen aan onze opleidingen. We voelden ons uitgenodigd om ons aanbod steeds verder uit te breiden. Klaarblijkelijk boren we iets aan wat aanspreekt.

Student Journey

De afgelopen maanden hebben we een professioneel bureau in de armen genomen om voor ons een Student Journey te houden (kwalitatief en kwantitatief onderzoek) onder onze alumni. Hieruit blijkt dat ‘kwaliteit´ (als hoogste notering) en ‘persoonlijke aandacht’ (een goede tweede) als meest waardevolle kenmerken van onze programma’s worden ervaren.

Kernwaarde en identiteit

Als waardengedreven opleider geloven we dat dit een rechtstreekse uitwerking is van onze kernwaarden “meesterschap” (kwaliteit) en “verbondenheid” (persoonlijke aandacht). Kwaliteit is zo belangrijk voor ons dat we het hebben vastgelegd in onze naam “Excellence”. Het hoort bij onze identiteit; dit is wie we zijn. Synoniemen van Excellence zijn: meesterlijk, bekwaam, subliem en koninklijk. Het verwijst naar iets dat uitsteekt boven het gemiddelde en dat opvalt door haar bijzondere kwaliteiten.

Diepgang in reflecteren

Om die reden volgen onze Post Hbo studenten een volledig traject Opleidingssupervisie onder leiding van erkende LVSC-supervisoren. Dit onderscheid onze coachopleidingen van vele andere. Met onze gerichte feedback en diepgang in reflectie dagen we onze studenten uit om hun comfortzone te verlaten en te streven naar concrete resultaten. Met het aanspreken van de eigen intrinsieke drive en het aanwenden van creatieve mogelijkheden ontstaat een diepgaande ontwikkeling op het niveau van identiteit, missie en zingeving.

Rijkdom en nalatenschap

Kwaliteit kost wat: inspanning en volharding. Maar het levert ook veel op: plezier, verborgen schatten die tevoorschijn komen en veel rijkdom om uit te delen. Onze coachees en supervisanten verdienen het beste van wat we kunnen bieden. Op die manier willen we iets moois nalaten aan deze wereld en een goede rentmeester zijn over wat ons in het leven is toevertrouwd.

Ervaar het zelf

Ervaar zelf de kwaliteit en de persoonlijke aandacht door één van onze coachopleiding te volgen, bijvoorbeeld de inspirerende Basiscursus Excellent Coachen , het praktisch vervolg de Basiscursus Coachen Foundation of de diepgaande Post Hbo Leergang Excellent Coachen.

januari, 2018

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045