Post Hbo Leergang Excellent Coachen

Doelgroep en niveau

De Post Hbo Leergang Excellent Coachen is bedoeld voor hen die het coachvak als professie gaan uitoefenen en werkzaam (willen) zijn als (zelfstandig) erkend registercoach of coachend leidinggevende binnen de context van een bedrijf of organisatie.

De Leergang is een opleiding op post-Hbo niveau. Van de deelnemer wordt daarom een aantoonbaar Hbo leerniveau verwacht (middels een erkend bachelor diploma) of anderszins een diploma op minimaal gelijkwaardig onderwijsniveau, alsmede enkele jaren werkervaring. De werkervaring is nodig om enigszins een referentiekader te hebben in het omgaan met medewerkers en collega’s binnen een georganiseerde setting. Deze werkervaring is tevens belangrijk als inbreng voor interactie en reflectie tijdens de opleiding. Als een deelnemer geen erkend Hbo onderwijsdiploma kan overleggen, maakt een assessment en capaciteitenonderzoek door een extern en onafhankelijk toetsingsbureau deel uit van de toelating (hier zijn extra kosten aan verbonden).

De deelnemer moet rekening houden met 498 studiebelastinguren (klik hier voor het SBU-schema). In deze berekening is als uitgangspunt genomen dat een student per onderwijsdag ongeveer 9 uur nodig heeft aan voorbereiding. Deze voorbereiding bestaat uit het lezen van het studiemateriaal en het verwerken daarvan middels persoonlijke opdrachten.

De duur van de studie is van de eerste opleidingsdag tot de afronding van de opleiding ongeveer 16 maanden (dit is inclusief de Basiscursus Coachen van vier maanden).

Vanwege deze studiebelasting adviseren wij om in tijden van zeer drukke werkzaamheden of andere studieverplichtingen niet aan de Leergang deel te nemen.

Tijdens het intakegesprek worden bovengenoemde zaken uitgebreid met de aspirant deelnemer doorgenomen.

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045