Basiscursus Excellent Coachen

Algemene informatie

Prospectus Basiscursus Coachen

De Basiscursus Excellent Coachen is een unieke cursus van vier dagen verspreid over vier maanden en wordt op diverse plaatsen in het land gegeven. De cursus is bedoeld als een inleiding in het coachen of coachend leidinggeven. De basiscursus kenmerkt zich door een professionele benadering en christelijke uitgangspunten. Deze aanpak wordt door de deelnemers zeer enthousiast ontvangen en levert op de onderdelen ‘cursusinhoud’ en ‘docenten’ een gemiddelde score op van 9.1.

De basiscursus biedt een goede mogelijkheid om te snuffelen aan het vak coachen. Bij een goed resultaat en een positieve aanbeveling van de opleider, kan worden ingestoken in de Post Hbo Leergang Excellent Coachen of de Basiscursus Coachen Excellent Foundation. Deze EQA erkende coachopleidingen leiden op tot NOBCO gecertificeerd coach.

Klik hier voor een helder overzicht van de verschillen tussen de coachopleidingen.

Doelgroep

De Basiscursus excellent Coachen is bijzonder geschikt voor leidinggevenden, managers, teamleiders, coördinatoren, stafmedewerkers, lijnfunctionarissen en allen die de verantwoordelijkheid dragen om andere mensen aan te sturen of te begeleiden.

Omdat het in deze basiscursus gaat over processen en principes die herkenbaar zijn voor elke beroepsgroep is de samenstelling van de cursusgroep divers. In de praktijk geeft dit een bijzondere dimensie aan de interactie en oefeningen tijdens de cursusdagen.

Niveau

De cursus wordt gegeven op HBO-niveau. Het is niet nodig om over specifieke kennis of coachvaardigheden te beschikken, maar om de cursus goed te kunnen volgen is een HBO denk- en werkniveau een vereiste. Afhankelijk van het studietempo mag je rekenen op gemiddeld 9 uur voorbereiding per cursusdag en ongeveer 12 uur voor het completeren van het persoonlijk verslag (in totaal 76 SBU – studiebelastinguren). De basiscursus is gebaseerd op de kwaliteitscriteria van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en kan bij voldoende resultaat een opstap zijn naar de Post Hbo Leergang Excellent Coachen.

Certificaat

De basiscursus kan worden afgesloten met een persoonlijk verslag (ontwikkelplan en procesverslag). Dit verslag is grotendeels een uitwerking van de opdrachten die zijn gemaakt. Het geeft inzicht in de coachhouding en coachvisie van de cursist en is een bewijs van wat de cursist heeft geleerd aan coachvaardigheden.

Incompany

De Basiscursus Coachen is ook beschikbaar als In Company Variant. Het materiaal wordt dan expliciet afgestemd op de organisatie (maatwerk). Kijk hier voor meer informatie hier of neem contact met ons op.

facebook logo Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van ons aanbod!

Reacties van deelnemers

Ik heb veel geleerd over coachen en het coachproces. Ben geconfronteerd met persoonlijke belemmeringen en de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan. Een goede cursus om je als amateur te ‘professionaliseren’ in het coachen van mensen.

De cursus is zeker de moeite waard omdat je ontzettend veel leert op een prettige manier. De combinatie van lesgeven en ruimte voor opmerkingen en vragen vanuit de groep, waren heel goed.

Prchtige kans om kennis te maken met het coachen, maar zeker ook met jezelf! Heb na 44 jaar weer nieuwe ontdekkingen mogen doen over mezelf.

De kwaliteit van het materiaal is erg goed. Geen simpel readertje. Alles zeer goed doordracht en overdacht. Je wordt serieus genomen, wat blijkt uit alles.

Ik heb de cursus ervaren als een ‘spiegel’ en heb daar erg veel van geleerd.

De cursusleiding is heel prettig, rustig, ontspannen,hartelijk, elkaar aanvullend, maken het geheel overzichtelijk en stellen de cursisten op hun gemak.

Duidelijk en veel, héééél veel oefeningen, waardoor het iets van jezelf wordt.

De cursus is absoluut de moeite waard. Niet alleen in de kerk, Ik heb deze cursus al bij enkele christen-ondernemers aangeraden.

Ik ga met een gereedschapskist vol vaardigheden naar huis!

Het was voor mij een stimulans om verder te gaan met coachen. Ben nu bezig met de Leergang!

Ik wilde vooral helder krijgen wat het verschil is tussen coachen en andere hulpgesprekken. Daar is aan voldaan en nog veel technieken op de koopt toe.

Ik heb tijdens mijn HBO-opleiding al veel gehad over coachen. Maar dit was een goede opfrissing en de praktijk- en groepsopdrachten hielpen me met het toepassen van de theorie in de praktijk.

Ik zou deze cursus zeker aanraden aan voorgangers en leidinggevenden. Net als ik hebben de meeste voorgangers de neiging om adviezen te geven, oplossingen aan te dragen en problemen op te lossen. Maar hierdoor ontnemen we de mensen die we leiden de gelegeheid om zelf verantwoordelijkheid te nemen en te groeien.

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045